Het is niet makkelijk om je leefstijl om te gooien. Je wil wel gezonde keuzes maken, maar ziet door de bomen het bos niet meer als je door de supermarkt loopt. Wat is nu wel gezond en wat kun je beter vermijden.
Daarnaast wil je niet dat je keuken op een konijnenhok lijkt. Je leeft tenslotte maar één keer en wil toch ook wel genieten.
Iedereen heeft wel Guilty pleasures. En dat is ook helemaal niet erg. Maar tegenwoordig zijn er gelukkig heel veel gezonde alternatieven waardoor je niet het idee hebt dat je dingen moet laten. De ene pindakaas is de andere niet. Veel producten hebben tegenwoordig suikervrije vervangers. Sommige producten worden vervangen door nog schadelijkere zoetstoffen, maar gelukkig is ook de voedselindustrie op de hoogte dat veel mensen steeds bewustere en gezondere keuzes willen maken.
Dit maakt de keuze reuze. Het wordt steeds moeilijker om in de supermarkt de verantwoorde producten in je winkelmandje te stoppen. De labels en keurmerken kun je ook niet meer vertrouwen. Vooral op de voorkant van een label worden mensen gewoonweg belazerd en dit is helaas nog steeds toegestaan.
Het is dus belangrijk om de ingrediënten te bekijken van elk product afzonderlijk. Dat is zeker in het begin een tijdrovende klus, want de fabrikanten weten inmiddels ook dat consumenten steeds kritischer kijken en veranderen daardoor ook regelmatig de benamingen van ingrediënten.
Ik ben ook gene scheikundige die alle benamingen kent, maar ik heb wel een manier gevonden om zo verantwoord mogelijk te winkelen en ik wil mijn tactieken met jou delen.
Wil je ook hulp bij het meukvrij krijgen van je keukenkastjes en tips voor gezonde vervangingen, zonder dat je het gevoel krijgt dat je dingen moet laten?
Ik kom je graag helpen!
Tijdens een consult kijk ik samen met jou naar de spullen in je koelkast en keukenkastjes. Ik leer je etiketten lezen, waar je op kunt letten als je boodschappen doet en hoe je gezonde keuzes maakt. Indien je daar behoefte aan hebt lopen we samen naar de supermarkt om boodschappen te doen, zodat ik je ter plekke kan coachen.
Ik laat je zien dat je nog steeds veel van die lekkere dingen kunt eten en dat sommige ongezonde producten prima te vervangen zijn voor een soortgelijk gezonder alternatief.

Ken je mensen die dit ook willen….?
Meer mensen betekent meer korting.