Gezondheidsreset

Ik noem het ook wel de APK keuring van mijn lichaam, terug naar de originele fabrieksinstellingen, met een goed besef van hoe het er allemaal voorstaat in mijn lichaam.

Het lichaam reinigt zichzelf continu, zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen en zonder dat je het zelf in de gaten hebt.
Giftige stoffen en afvalstoffen worden in het lichaam geneutraliseerd en verwijderd uit de weefsels en organen van het lichaam. Ons lichaam reinigt zichzelf dus van nature.

Waarom zou ontgiften dan nodig zijn? Je lichaam reinigt zichzelf toch?

Ons lichaam krijgt het helaas zwaar te verduren door grote hoeveelheden schadelijke stoffen die onder andere in onze voeding, cosmetica, schoonmaakmiddelen, drugs, medicijnen, water en lucht zitten. Het natuurlijke reinigingsproces van het lichaam kan de hoeveelheid giftige stoffen niet aan.

Zodra de lever niet meer in staat is om de grote hoeveelheid schadelijke stoffen te verwerken zullen ze in de bloedbaan blijven zitten, waar ze een disbalans en schade kunnen veroorzaken. Vervolgens worden ze opgeslagen in onze organen en weefsels, en dan met name in de vetcellen, waar ze wel tientallen jaren kunnen blijven zitten. Ook stress, onverwerkte emoties en pijn worden opgeslagen in de vetcellen. En dan hebben we de hypothalamus, een onderdeel van de hersenen. Deze is betrokken bij alle aspecten van de emoties, de voortplanting, het autonome zenuwstelsel en de hormoonhuishouding.
De hypothalamus reguleert:

  • bloeddruk
  • hartslag
  • honger
  • dorst
  • slaap-waakritme
  • seksuele opwinding
  • lichaamstemperatuur (veroorzaakt bijvoorbeeld bibberen bij kou)

Je kunt de hypothalamus zien als de thermostaatknop van je lichaam. Door allerlei oorzaken zoals een verkeerde leefstijl, afvalstoffen, gifstoffen, stress, verdriet, pijn kan die thermostaatknop in de loop der jaren een beetje verschuiven. Onbalans, met allerlei lichamelijk ongemakken of chronische aandoeningen is het gevolg. Maar veel   mensen kennen ook de eindeloze zoektocht naar een dieet dat wel werkt. Telkens weer je eetpatroon aanpassen en toch steeds niet voldoende kunnen afvallen. Frustratie ten top en frustraties zijn weer emoties….. het cirkeltje is rond.

De Amerikaanse arts Mark Hyman schrijft in zijn boek “The UltraSimple Diet” dat overgewicht soms helemaal niets te maken heeft met hoeveel we eten en bewegen. Hij vertelt dat recente onderzoeken laten zien dat milieuvervuiling een belangrijke rol kan spelen bij gewichtstoename en het maar niet kunnen afvallen.

Hoe fijn zou het zijn als je die thermostaaknop weer terug kunt zetten in de originele fabrieksinstellingen? Een harde reset van je computer, zoals je bij je laptop ook wel eens doet als dat ding weer eens vastgelopen is? En alle functies in je lichaam weer naar behoren functioneren? Ja dat kan echt….. 

Met deze gezondheidsreset, die ik zelf ook gedaan heb, worden niet alleen de chemische stoffen die je binnenkrijgt verminderd, ook worden er voedingsstoffen toegevoegd die de natuurlijke processen in het lichaam verbeteren en de organen in het lichaam ondersteunen bij het snel en veilig verwijderen van gifstoffen uit het lichaam.

Na een ontgiftingsperiode, waarin je jezelf optimaal reinigt, voedt en ontspant, voel je jezelf echt als herboren! Je huid ziet er gezonder uit, je ogen worden scherper, je energie en vitaliteit nemen sterk toe, je kunt beter slapen, de krampen en pijnen die je had zijn verdwenen en velen raken in die week ook nog een paar kilootjes kwijt. En dat is nog niet alles, je beschermt jezelf ook tegen chronische gezondheidsproblemen die kunnen ontstaan als gevolg van de duizenden chemische vervuilers waaraan je dagelijks wordt blootgesteld.

Bijkomend neveneffect is dat je op een verantwoorde manier tussen de 4 en 12 kilo mee kunt afvallen.